Ropogósra sült csirkecombok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 2 egész csirkecomb
  • csipet só oldalanként
  • csipet vegeta oldalanként
  • fél-fél csipet fokhagyma granulátum oldalanként
  • 2 ek olívaolaj a csirke pirításához
  • néhány csepp olívaolaj a sütőtál kikenéséhez

Körethez:

  • 20 dkg kuszkusz
  • 2 dl forró víz
  • 2 dkg vaj
  • 1 vastagabb szál újhagyma
  • 1 mk só

Elkészítése:

A combokat megtisztítom, megmosom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet.

Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat és ráteszem a húsokat. Közepesnél semmiképp ne legyen magasabb a hőfok! Legyetek nagyon óvatosak, eléggé fröcsköl!

Fedő alatt (amit igazából csak pajzsként használok) oldalanként 5-5 percig pirítom.

Egy jénai tálba néhány csepp olajat csepegtetek, elkenem, majd rászedem a kissé megpirult húsokat, “fejjel lefelé”. Mindkét oldalukat sózom, meghintem vegetával, illetve fokhagyma granulátummal.

Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőben 50 percig sütöm. Leveszem róla a fóliát, leöntöm a keletkezett szaft nagy részét. A combokat megfordítom, meglocsolom a tálban maradt lével és további 10 percig, már fólia nélkül, 200 fokon pirítom a sütőben.

A kuszkuszt egy kis lábasba öntöm. Hozzáadom a sót és a vajat. Leöntöm vízzel, egyszer elkeverem, majd fedő alatt 5 percig állni hagyom, hogy a gőzben megpuhuljon. Ezután villával fellazítom. Az újhagymát felkarikázom, majd a puha kuszkuszhoz keverem.

A kuszkusz magában is fantasztikus szerintem, aromája a vajjal valami egészen különleges párost alkot. A csirkével kiegészülve nem is kívánhatnánk magunknak ennél tökéletesebb ebédet.

Jó étvágyat!