Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaftos, tépett BBQ pulykaburger recept

Szaftos, tépett BBQ pulykaburger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulyka felsőcomb filé
    • 2 evőkanál étolaj
    • 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
    • 2 dl füstös BBQ mártás (nem édes)

    Tálaláshoz:

    • 4 db hamburger buci
    • ízlés szerint fehérkáposzta
    • ízlés szerint lilakáposzta
    • ízlés szerint sárgarépa
    • ízlés szerint ropógosra sült bacon

    Elkészítése:

    A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük bele a pulykahúsba. Tegyük a húst 4-5 órára a hűtőbe vagy egy éjszakára, hogy a pácot jól magába szívhassa.

    Rakjuk egy tepsibe a húst, majd adjunk hozzá 1 dl vizet.

    Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 3-4 óra hosszáig sütjük addig, amíg a húst nem lehet villával cafatokra tépni.

    A sütés közben keletkezett pecsenyelevet tegyük félre.

    A szálaira szedett húst alaposan keverjük össze a pecsenyelével és a BBQ mártással.

    A kétféle káposztát, répát vágjuk fel csíkokra.

    A hamburger zsemléket felezzük el, majd egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét felét. A hamburgerzsemle aljára rakjunk púpozva a szaftos pulykahúsból. A hús tetejére halmozzunk a káposztából, majd fedjük be a hamburgerzsemle tetejével.

    Az elkészült hamburgereket sült burgonyával és ropogósra sült bacon szeletekkel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá