Szaftos, tépett BBQ pulykaburger

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulyka felsőcomb filé
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál füstös BBQ fűszerkeverék
  • 2 dl füstös BBQ mártás (nem édes)

Tálaláshoz:

  • 4 db hamburger buci
  • ízlés szerint fehérkáposzta
  • ízlés szerint lilakáposzta
  • ízlés szerint sárgarépa
  • ízlés szerint ropógosra sült bacon

Elkészítése:

A fűszerkeveréket keverjük el az olajban, majd dörzsöljük bele a pulykahúsba. Tegyük a húst 4-5 órára a hűtőbe vagy egy éjszakára, hogy a pácot jól magába szívhassa.

Rakjuk egy tepsibe a húst, majd adjunk hozzá 1 dl vizet.

Előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 3-4 óra hosszáig sütjük addig, amíg a húst nem lehet villával cafatokra tépni.

A sütés közben keletkezett pecsenyelevet tegyük félre.

A szálaira szedett húst alaposan keverjük össze a pecsenyelével és a BBQ mártással.

A kétféle káposztát, répát vágjuk fel csíkokra.

A hamburger zsemléket felezzük el, majd egy serpenyőben pirítsuk meg mindkét felét. A hamburgerzsemle aljára rakjunk púpozva a szaftos pulykahúsból. A hús tetejére halmozzunk a káposztából, majd fedjük be a hamburgerzsemle tetejével.

Az elkészült hamburgereket sült burgonyával és ropogósra sült bacon szeletekkel tálaljuk.