Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, tejfölös rakott csirkemell recept

Sajtos, tejfölös rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg csirkemellfilé
    • őrölt bors
    • 20 dkg trappista sajt reszelve
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • 1 doboz tejföl (450 gr )
    • 2 ek folyékony margarin

    Elkészítése:

    A csirkemellet vékonyra szeleteltem, kiklopfoltam, sóztam, őrölt borssal megszórtam. A szeleteket lisztbe, felvert tojásba, majd újból lisztbe forgattam.

    Egy hőálló tálat folyékony margarinnal kikentem, az aljára fektettem a beforgatott hús szeletekből, meglocsoltam tejföllel, megszórtam reszelt sajttal.

    Addig folytattam, míg mind hús elfogyott.

    A tetejére tejföl és reszelt sajt került.

    Folyékony margarinnal meglocsoltam.

    230 fokra melegített sütőben, alufóliával lefedve 60 percig sütöttem.

    Ellenőriztem,hogy a hús átsült-e.

    Ekkor a fóliát levettem és szép aranysárgára sütöttem a tetejét.

    Rizs köretet készítettem mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá