Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos csirkesült gombás raguval recept

Sajtos csirkesült gombás raguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg erdei gomba /vargánya,galambica/
    • 1 db vörös hagyma
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 ek darált paprikakrém
    • 1-2 db paradicsom
    • 2 db paprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • majoránna
    • 2 ek étolaj
    • 4 db filézett felső csirkecomb
    • 3 ek liszt
    • 1 tk piros porpaprika

    A sütéshez:

    • 4 dl étolaj

    A csirkecomb tetejére:

    • 1-1 szelet paradicsom
    • 1-1 szelet lapka sajt

    Elkészítése:

    A gombás ragu készítés:

    Étolajon a hagymát megdinszteltem, fűszerpaprikával megszórtam és egy-két kanál vízzel felöntöttem.

    Beletettem a szeletekre vágott gombát és befűszereztem sóval, borssal, majoránnával, egy kis darált paprikakrémmel és hozzá adtam a paprikát és a paradicsomot is.

    Fél órán belül készre főztem.

    A csirke sütése:

    A csirkecombot sóztam,paprikával elkevert lisztbe forgattam,majd étolajban kisütöttem.

    Egy tepsibe tettem a combokat,rátettem a paradicsom szeleteket és sajttal befedtem.

    180 fokra melegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.

    Tarhonyát készítettem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá