Sajtos csirkesült gombás raguval recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg erdei gomba /vargánya,galambica/
- 1 db vörös hagyma
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 ek darált paprikakrém
- 1-2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- majoránna
- 2 ek étolaj
- 4 db filézett felső csirkecomb
- só
- 3 ek liszt
- 1 tk piros porpaprika
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A csirkecomb tetejére:
- 1-1 szelet paradicsom
- 1-1 szelet lapka sajt
Elkészítése:
A gombás ragu készítés:
Étolajon a hagymát megdinszteltem, fűszerpaprikával megszórtam és egy-két kanál vízzel felöntöttem.
Beletettem a szeletekre vágott gombát és befűszereztem sóval, borssal, majoránnával, egy kis darált paprikakrémmel és hozzá adtam a paprikát és a paradicsomot is.
Fél órán belül készre főztem.
A csirke sütése:
A csirkecombot sóztam,paprikával elkevert lisztbe forgattam,majd étolajban kisütöttem.
Egy tepsibe tettem a combokat,rátettem a paradicsom szeleteket és sajttal befedtem.
180 fokra melegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.
Tarhonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.