Sajtos csirkesült gombás raguval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2 kg erdei gomba /vargánya,galambica/
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 ek darált paprikakrém
  • 1-2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • 2 ek étolaj
  • 4 db filézett felső csirkecomb
  • 3 ek liszt
  • 1 tk piros porpaprika

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A csirkecomb tetejére:

  • 1-1 szelet paradicsom
  • 1-1 szelet lapka sajt

Elkészítése:

A gombás ragu készítés:

Étolajon a hagymát megdinszteltem, fűszerpaprikával megszórtam és egy-két kanál vízzel felöntöttem.

Beletettem a szeletekre vágott gombát és befűszereztem sóval, borssal, majoránnával, egy kis darált paprikakrémmel és hozzá adtam a paprikát és a paradicsomot is.

Fél órán belül készre főztem.

A csirke sütése:

A csirkecombot sóztam,paprikával elkevert lisztbe forgattam,majd étolajban kisütöttem.

Egy tepsibe tettem a combokat,rátettem a paradicsom szeleteket és sajttal befedtem.

180 fokra melegített sütőben addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt.

Tarhonyát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!