Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott karfiol csirkemellel recept

Rakott karfiol csirkemellel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 tasak gyors rizs (összesen 250 g)
    • egy közepes karfiol (70-80 dkg)
    • 50 dkg csirkemell filé
    • 3 dkg vaj
    • 4 dl tejföl
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 0,5 dl olaj
    • bors
    • delikát

    Elkészítése:

    A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.

    A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, delikáttal ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk.

    Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett, megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemell kockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.

    Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt kézre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá