Rakott karfiol csirkemellel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 tasak gyors rizs (összesen 250 g)
  • egy közepes karfiol (70-80 dkg)
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 3 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • bors
  • delikát

Elkészítése:

A rizst ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezett vízben puhára pároljuk (ha teszünk bele egy fél zöld paprikát, még finomabb ízt kapunk). A karfiolt rózsákra szedjük és sós vízben puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük.

A csirkemell filét apró kockákra vágjuk, majd egy serpenyőben 2-3 perc alatt lepirítjuk. Őrölt borssal, sóval, delikáttal ízesítjük, majd rátörjük a fokhagymát és pici olajjal meglocsoljuk. Összekeverjük, pici vízzel felengedjük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a fedőt levéve lepirítjuk.

Egy közepes méretű hőálló tálat kivajazunk, majd az előkészített alapanyagokat rétegelve belehelyezzük. A rózsákra szedett, megfőtt karfiolt helyezzük elsőként a tál aljára, majd a párolt rizst. Ezt követően bőségesen megkenjük tejföllel, majd a fűszeres csirkemell kockákat helyezzük rá. Ezt a sorrendet még egyszer megismételjük, majd a tetejét szintén tejföllel zárjuk.

Előmelegített sütőben kb 20 perc alatt kézre sütjük.