Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykaragu pite parmezános kelbimbóval recept

Pulykaragu pite parmezános kelbimbóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A hozzávalók négy kis pite elkészítéséhez elegendőek.

    A pulykaraguhoz:

    • 500 g pulykamell
    • 1 nagy vagy 2 kis fej vöröshagyma
    • 1 kis szál újhagyma
    • 3 ek szőlőmagolaj
    • 1,5 ek só
    • 2 ek worcester szósz
    • 1 tk feketebors
    • 1 tk friss, vagy szárított, morzsolt rozmaring
    • 1 nagy gerezd fokhagyma
    • 300 g barna csiperke gomba
    • 1 ek kökény vagy más pirosbogyós lekvár
    • 1 tk édes mustár

    A pite tésztához:

    • 350 g finomliszt
    • 140 ml víz
    • 110 g sertészsír
    • 1 tk só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A parmezános kelbimbóhoz:

    • 450 g kelbimbó
    • 100 g krémsajt
    • 80 g parmezán
    • 1 kis gerezd fokhagyma
    • 1 tk só
    • 2 ek szőlőmagolaj

    A mártáshoz:

    • a ragu megmaradt szaftja
    • 50 ml fehérbor
    • 50 ml tejszín
    • 100 ml tej
    • 1 ek rizsliszt
    • só és bors ízlés szerint
    • 1 tk kökény vagy más pirosbogyós lekvár
    • 1 tk worcester szósz

    Elkészítése:

    A ragu elkészítésével kezdjük. Ehhez apróra vágjuk a vöröshagymákat, az újhagymát és a fokhagymát.

    A szőlőmagolajon alacsony hőfokon üvegesre dinszteljük őket egy mély serpenyőben, ezalatt kis kockákra vágjuk a pulykamell filét.

    2. A húst is hozzáadjuk a hagymákhoz, sózzuk és kissé lepirítjuk. Felszeleteljük a gombákat is, majd ezt is hozzáadjuk a húshoz. Hozzáadjuk a worchester szószt, a feketeborsot, a lekvárt és az édes mustárt. Addig hagyjuk rotyogni, míg megpuhult a hús és a szaft nagy részét leredukáltuk.

    A pite tésztához egy kis lábasba kimérjük a sertészsírt és a vizet és addig melegítjük, míg a zsír teljesen fel nem olvad. Ezalatt egy tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót. Hozzáöntjük a meleg zsíros keveréket és fakanállal, majd kézzel enyhén összegyúrjuk.

    Négy hőálló csészéhez mérten csészénként egy nagyobb és egy kisebb korongot szúrunk ki a kb 3-4 mm vastagra kinyújtott tésztából.

    A nagyobb koronggal kibéleljük a csészét, a tészta széleit túlhajtva a csészén. Beletöltjük a ragu 1/4-ét. Ezután letakarjuk a kisebb koronggal és csipkedő mozdulattal körbemintázzuk a túlhajtott tésztaszélt.

    Enyhén felverünk egy tojást és megkenjük vele piték tetejét. 200 °C-on 45 percig sütjük. Ha a mini piték teteje aranybarna, akkor óvatosan kiemelve őket a csészéből, az oldaluk is teljesen átsült, elkészültek.

    A kelbimbókat megpucoljuk, majd egy tálban összeforgatjuk a többi, előre összekevert hozzávalóval. Kiterítjük egy tepsire, majd 190 °C-on 30 percig sütjük.

    A pulykaragu megmaradt szaftjából mártást készíthetünk. Kissé leredukáljuk, majd ehhez adjuk a fehérbort, aztán a tejszínt és a tejet. Rizsliszttel sűrítjük és hozzáadjuk a fűszereket, ízesítőket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá