Pulykaragu pite parmezános kelbimbóval

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
A hozzávalók négy kis pite elkészítéséhez elegendőek.

A pulykaraguhoz:

  • 500 g pulykamell
  • 1 nagy vagy 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis szál újhagyma
  • 3 ek szőlőmagolaj
  • 1,5 ek só
  • 2 ek worcester szósz
  • 1 tk feketebors
  • 1 tk friss, vagy szárított, morzsolt rozmaring
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 300 g barna csiperke gomba
  • 1 ek kökény vagy más pirosbogyós lekvár
  • 1 tk édes mustár

A pite tésztához:

  • 350 g finomliszt
  • 140 ml víz
  • 110 g sertészsír
  • 1 tk só
  • 1 tojás

A parmezános kelbimbóhoz:

  • 450 g kelbimbó
  • 100 g krémsajt
  • 80 g parmezán
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 2 ek szőlőmagolaj

A mártáshoz:

  • a ragu megmaradt szaftja
  • 50 ml fehérbor
  • 50 ml tejszín
  • 100 ml tej
  • 1 ek rizsliszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 tk kökény vagy más pirosbogyós lekvár
  • 1 tk worcester szósz