Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal recept

Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg pulykahús (lehet comb vagy mell)
    • 1 kávéskanál pulykasült fűszerkeverék
    • 1 dl olaj
    • 1/2 kg sütőtök
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 mokkáskanál fokhagymapor
    • 1 púpos evőkanál zabpehelyliszt
    • só, bors ízlés szerint

    Szószhoz:

    • 1 kisebb tubus majonéz
    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 evőkanál kapor
    • fél mokkáskanál fehérbors
    • késhegynyi cukor vagy édesítő

    Elkészítése:

    A pulykahúst vastagabb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és felforrósított, kevés olajban megsütjük (pici vizet öntsünk alá). Amikor a vizet elfőtte és megpuhult, pirítsuk le.

    Készítsük el a macokot: a sütőtököt megpucoljuk, lereszeljük. Üssük bele a tojásokat, tegyük bele a fokhagymaport és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Kb egy púpos evőkanálnyit tegyünk kevés felforrósított olajba, lapítsuk el és süssük pirosra mindkét oldalát.

    Készítsük el a szószt: a majonézt keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot tegyünk bele, majd a kaporral keverjük simára.

    A pulykahúst tegyük tányérra, mellé a macokot és öntsünk mellé a szószból.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá