Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykahús (lehet comb vagy mell)
  • 1 kávéskanál pulykasült fűszerkeverék
  • 1 dl olaj
  • 1/2 kg sütőtök
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 púpos evőkanál zabpehelyliszt
  • só, bors ízlés szerint

Szószhoz:

  • 1 kisebb tubus majonéz
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 evőkanál kapor
  • fél mokkáskanál fehérbors
  • késhegynyi cukor vagy édesítő

Elkészítése:

A pulykahúst vastagabb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és felforrósított, kevés olajban megsütjük (pici vizet öntsünk alá). Amikor a vizet elfőtte és megpuhult, pirítsuk le.

Készítsük el a macokot: a sütőtököt megpucoljuk, lereszeljük. Üssük bele a tojásokat, tegyük bele a fokhagymaport és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Kb egy púpos evőkanálnyit tegyünk kevés felforrósított olajba, lapítsuk el és süssük pirosra mindkét oldalát.

Készítsük el a szószt: a majonézt keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot tegyünk bele, majd a kaporral keverjük simára.

A pulykahúst tegyük tányérra, mellé a macokot és öntsünk mellé a szószból.