Hozzávalók:
Szószhoz:
Elkészítése:
A pulykahúst vastagabb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és felforrósított, kevés olajban megsütjük (pici vizet öntsünk alá). Amikor a vizet elfőtte és megpuhult, pirítsuk le.
Készítsük el a macokot: a sütőtököt megpucoljuk, lereszeljük. Üssük bele a tojásokat, tegyük bele a fokhagymaport és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Kb egy púpos evőkanálnyit tegyünk kevés felforrósított olajba, lapítsuk el és süssük pirosra mindkét oldalát.
Készítsük el a szószt: a majonézt keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot tegyünk bele, majd a kaporral keverjük simára.
A pulykahúst tegyük tányérra, mellé a macokot és öntsünk mellé a szószból.