Pulykafasírt fetasajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 tejbe áztatott zsemle
- 500 g pulyka darálthús
- 150 g fetasajt
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál citrombors
- 1 evökanál mustár
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 100 g finomliszt
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.
180 fokra elömelegített sütöbe toljuk, kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »