Pulykafasírt fetasajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 tejbe áztatott zsemle
- 500 g pulyka darálthús
- 150 g fetasajt
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál citrombors
- 1 evökanál mustár
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 100 g finomliszt
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.
180 fokra elömelegített sütöbe toljuk, kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »