Pulykafasírt fetasajttal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 tejbe áztatott zsemle
- 500 g pulyka darálthús
- 150 g fetasajt
- 2 kávéskanál só
- 1 teáskanál citrombors
- 1 evökanál mustár
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 1 csapott evőkanál fokhagymag ranulátum
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 100 g finomliszt
- 1 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A tejbe áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk, majd a húshoz adjuk, a többi hozzávalóval együtt: só, citrombors, mustár, paprika, fokhagyma granulátum, tojások és az aprított petrezselyemzöld. A fetasajtot csak belemorzsoljuk, majd jól összedolgozzuk.
Vizes kézzel gombócokat formázunk a húsmasszából, majd a lisztben meghempergetjük.
Egy tepsit kibélelünk sütöpapírral, megkenjük olajjal és belehelyezzük a húsgombócokat, majd a tetejüket is mekenjük a maradék olajjal.
180 fokra elömelegített sütöbe toljuk, kb fél órára. Félidönél megfordítjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »