Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulyka saslik recept

Pulyka saslik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg pulykamell
    • 8 db szép nagy fej gomba
    • 85 gramm kolozsvári szalonna
    • 80 g füstölt kolbász
    • 1 fej lilahagyma

    A páchoz:

    • 2-3 evőkanál grillmustár
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet előző nap felkockázom, nem túl kicsire, hogy a pálcára szépen rá lehessen fűzni.

    A páchoz a hozzávalókat jól összekeverem, majd ráöntöm a pulykamellre, jól összekeverem és egy éjszakára a hűtőbe rakom.

    Másnap a gombát megtisztítom és félbe vágom. A hagymát megpucolom, félbe vágom és vastagabb szeletekra vágom.

    A szalonnát felkockázom nem túl vékonyra. Nekem kb 2*1 cm-es darabok lettek. A kolbászt felkarikázom.

    Előveszem a saslikhoz a pálcákat és szépen feltűzöm a hozzávalókat tetszőleges sorrendben. Én húst raktam alulra, arra jött egy darab szalonna, hagyma ,ismét husi, gomba, kolbász, hagyma, szalonna, husi és a tetejét gombával zártam. Nekem összesen 8 db saslik lett.

    A sütőt előmelegítem 180 fokra. A saslikat belefektetem egy jénaiba, lekenem pici olajjal, alufóliával lefedem és berakom a sütőbe kb 50-60 perce 180 fokra. Ekkor leveszem róla az alufóliát és további 15 percig sütöm, hogy kissé megpiruljon.

    Héjában sült rozmaringos burgonyával tálalom.

    Tipp:

    A saslikra még lehet tűzni paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, ki mit szeret 🙂

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá