Pulyka saslik

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulykamell
  • 8 db szép nagy fej gomba
  • 85 gramm kolozsvári szalonna
  • 80 g füstölt kolbász
  • 1 fej lilahagyma

A páchoz:

  • 2-3 evőkanál grillmustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A pulykamellet előző nap felkockázom, nem túl kicsire, hogy a pálcára szépen rá lehessen fűzni.

A páchoz a hozzávalókat jól összekeverem, majd ráöntöm a pulykamellre, jól összekeverem és egy éjszakára a hűtőbe rakom.

Másnap a gombát megtisztítom és félbe vágom. A hagymát megpucolom, félbe vágom és vastagabb szeletekra vágom.

A szalonnát felkockázom nem túl vékonyra. Nekem kb 2*1 cm-es darabok lettek. A kolbászt felkarikázom.

Előveszem a saslikhoz a pálcákat és szépen feltűzöm a hozzávalókat tetszőleges sorrendben. Én húst raktam alulra, arra jött egy darab szalonna, hagyma ,ismét husi, gomba, kolbász, hagyma, szalonna, husi és a tetejét gombával zártam. Nekem összesen 8 db saslik lett.

A sütőt előmelegítem 180 fokra. A saslikat belefektetem egy jénaiba, lekenem pici olajjal, alufóliával lefedem és berakom a sütőbe kb 50-60 perce 180 fokra. Ekkor leveszem róla az alufóliát és további 15 percig sütöm, hogy kissé megpiruljon.

Héjában sült rozmaringos burgonyával tálalom.

Tipp:

A saslikra még lehet tűzni paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, ki mit szeret 🙂