Hozzávalók:
A páchoz:
Elkészítése:
A pulykamellet előző nap felkockázom, nem túl kicsire, hogy a pálcára szépen rá lehessen fűzni.
A páchoz a hozzávalókat jól összekeverem, majd ráöntöm a pulykamellre, jól összekeverem és egy éjszakára a hűtőbe rakom.
Másnap a gombát megtisztítom és félbe vágom. A hagymát megpucolom, félbe vágom és vastagabb szeletekra vágom.
A szalonnát felkockázom nem túl vékonyra. Nekem kb 2*1 cm-es darabok lettek. A kolbászt felkarikázom.
Előveszem a saslikhoz a pálcákat és szépen feltűzöm a hozzávalókat tetszőleges sorrendben. Én húst raktam alulra, arra jött egy darab szalonna, hagyma ,ismét husi, gomba, kolbász, hagyma, szalonna, husi és a tetejét gombával zártam. Nekem összesen 8 db saslik lett.
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A saslikat belefektetem egy jénaiba, lekenem pici olajjal, alufóliával lefedem és berakom a sütőbe kb 50-60 perce 180 fokra. Ekkor leveszem róla az alufóliát és további 15 percig sütöm, hogy kissé megpiruljon.
Héjában sült rozmaringos burgonyával tálalom.
A saslikra még lehet tűzni paprikát, paradicsomot, cukkinit, padlizsánt, ki mit szeret 🙂