Pikáns pulykaszelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- só, bors ízlés szerint
A bundához:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz kefir (150 g)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek liszt
- 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A körethez:
- 4 burgonya
A bundához:
- 1 kis pohár kefir (150 g)
- 1 ek liszt
- só, bors ízlés szerint
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A mellet két szeletbe vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam és borsoztam.
A bundához hozzávalóit összekevertem.
Először lisztbe forgattam, majd a kefires masszába és egy serpenyőben hevített étolajban lassú tűznél kisütöttem.
A burgonyát meghámoztam, 3 mm-es szeletekre vágtam és megmostam. Papírtörlővel szárazra töröltem, majd megsóztam.
A kefirt a tojással felvertem, ízesítettem sóval és borssal. Hozzákevertem a lisztet és a reszelt sajtot.
A burgonya szeleteket először lisztbe forgattam, majd a masszába mártva felhevített étolajban kisütöttem.
Önálló ételként vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.