Pikáns pulykaszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • só, bors ízlés szerint

A bundához:

  • 2 tojás
  • 1 kis doboz kefir (150 g)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 ek liszt
  • 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A körethez:

  • 4 burgonya

A bundához:

  • 1 kis pohár kefir (150 g)
  • 1 ek liszt
  • só, bors ízlés szerint
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt

A sütéshez:

  • 5 dl étolaj

Elkészítése:

A mellet két szeletbe vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam és borsoztam.

A bundához hozzávalóit összekevertem.

Először lisztbe forgattam, majd a kefires masszába és egy serpenyőben hevített étolajban lassú tűznél kisütöttem.

A burgonyát meghámoztam, 3 mm-es szeletekre vágtam és megmostam. Papírtörlővel szárazra töröltem, majd megsóztam.

A kefirt a tojással felvertem, ízesítettem sóval és borssal. Hozzákevertem a lisztet és a reszelt sajtot.

A burgonya szeleteket először lisztbe forgattam, majd a masszába mártva felhevített étolajban kisütöttem.

Önálló ételként vagy köretnek is fogyaszthatjuk.