Pataki pulyka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- pataki vagy római tál
- 4 pulyka alsócomb
- 1 kaliforniai paprika
- 4 közepes paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 közepes fej lilahagyma
- 250 g apró csiperke (vagy apróra szelt más fajta gomba)
- 15 dkg csemege kolbász felkarikázva
- 3 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál ét vagy olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
Elkészítése:
A cserépedényeket hideg vízbe áztatjuk minimum 20 percre.
A húsokat hideg vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük.
2 teáskanál sót, 1 teáskanál borsot és a fél teáskanál szerecsendiót a 2 evőkanál olajjal és az 1 evőkanál mustárral egy kis tálban simára kikeverünk. Ezzel bekenjük a combokat,és félrerakjuk.
A zöldségeket megmossuk. A paprikát apró kockára vágjuk, a gombát szintén apróra, a hagymát félbe vágva karikázzuk, ugyanígy a paradicsomot is, a fokhagymát apróra vágjuk.
A beáztatott tálba szórjuk a zöldségek 70 %-át és a maradék sóval összekeverjük (itt ízlés szerint még kedvenc fűszereket is lehet hozzáadni). A gombát ráöntjük, majd a pulykacombokat rátesszük. A maradék zöldséget és a kolbászkarikákat rászórjuk.
A cserépedény tetejét rátesszük és előmelegített 200 fokos sütőben kb 1 óra alatt (hús nagyságától függően) készre sütjük.
Akkor van kész, ha a hús a csontról leválik.
Tipp:
A fűszerezés eléggé alap, de mindenki ízlése szerint bővítheti a fűszereket vagy akár a zöldségeket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »