Pataki pulyka

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • pataki vagy római tál
  • 4 pulyka alsócomb
  • 1 kaliforniai paprika
  • 4 közepes paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes fej lilahagyma
  • 250 g apró csiperke (vagy apróra szelt más fajta gomba)
  • 15 dkg csemege kolbász felkarikázva
  • 3 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 evőkanál ét vagy olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítése:

A cserépedényeket hideg vízbe áztatjuk minimum 20 percre.

A húsokat hideg vízben leöblítjük, majd szárazra töröljük.

2 teáskanál sót, 1 teáskanál borsot és a fél teáskanál szerecsendiót a 2 evőkanál olajjal és az 1 evőkanál mustárral egy kis tálban simára kikeverünk. Ezzel bekenjük a combokat,és félrerakjuk.

A zöldségeket megmossuk. A paprikát apró kockára vágjuk, a gombát szintén apróra, a hagymát félbe vágva karikázzuk, ugyanígy a paradicsomot is, a fokhagymát apróra vágjuk.

A beáztatott tálba szórjuk a zöldségek 70 %-át és a maradék sóval összekeverjük (itt ízlés szerint még kedvenc fűszereket is lehet hozzáadni). A gombát ráöntjük, majd a pulykacombokat rátesszük. A maradék zöldséget és a kolbászkarikákat rászórjuk.

A cserépedény tetejét rátesszük és előmelegített 200 fokos sütőben kb 1 óra alatt (hús nagyságától függően) készre sütjük.

Akkor van kész, ha a hús a csontról leválik.

Tipp:

A fűszerezés eléggé alap, de mindenki ízlése szerint bővítheti a fűszereket vagy akár a zöldségeket is.