Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mediterrán csirkeragu kagylótésztával recept

Mediterrán csirkeragu kagylótésztával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 3 db csirkecomb
    • 3 ek olívaolaj
    • 2 db lilahagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 db sárgarépa
    • 1 db padlizsán
    • 1 db cukkini
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 tk kakukkfű
    • 1 ek petrezselyemzöld
    • 5 dl sűrített paradicsom
    • 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
    • 5 dkg reszelt sajt (parmezán)

    Elkészítése:

    A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.

    A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom. Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.

    Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.

    Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.

    Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.

    Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.

    Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá