Hozzávalók:
Elkészítése:
A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.
A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom. Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.
Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.
Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.
Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.
Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.