Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Füstölt ízű csirkeragu recept

Füstölt ízű csirkeragu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • fél kg csirkemell
    • 2-3 db koktélparadicsom
    • 1 TV paprika
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 kisebb sárgarépa
    • étolaj
    • 10 dkg füstölt sonka vagy szalonna
    • 2-3 kanál tejföl
    • 2-3 kanál liszt
    • leveskocka
    • só és bors

    Elkészítése:

    Kevés olajon félig megpirítjuk a sonkát, vagy szalonnát. A paradicsomot, a paprikát és a hagymát feldaraboljuk, majd a szalonnához adva lecsós alapot készítünk.

    Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, belereszeljük a répát és annyi vizet öntünk alá, ami éppen ellepi.

    Ízesítjük leveskockával, sóval, borssal és fokhagymával.

    Amikor a hús megpuhult, tejfölös liszttel besűrítjük. 

    Tipp:

    Köretnek nokedlit készítettem a raguhoz. Igyekeztem minél színesebbé tenni ezt az egyszerű ételt, hiszen itt a tavasz…ezért a nokedli tésztába kevertem egy kevés pürésített brokkolit is. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá