Füstölt ízű csirkeragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg csirkemell
  • 2-3 db koktélparadicsom
  • 1 TV paprika
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb sárgarépa
  • étolaj
  • 10 dkg füstölt sonka vagy szalonna
  • 2-3 kanál tejföl
  • 2-3 kanál liszt
  • leveskocka
  • só és bors

Elkészítése:

Kevés olajon félig megpirítjuk a sonkát, vagy szalonnát. A paradicsomot, a paprikát és a hagymát feldaraboljuk, majd a szalonnához adva lecsós alapot készítünk.

Hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkehúst, belereszeljük a répát és annyi vizet öntünk alá, ami éppen ellepi.

Ízesítjük leveskockával, sóval, borssal és fokhagymával.

Amikor a hús megpuhult, tejfölös liszttel besűrítjük. 

Tipp:

Köretnek nokedlit készítettem a raguhoz. Igyekeztem minél színesebbé tenni ezt az egyszerű ételt, hiszen itt a tavasz…ezért a nokedli tésztába kevertem egy kevés pürésített brokkolit is. Jó étvágyat hozzá!