Mediterrán csirkeragu kagylótésztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mediterrán csirkeragu kagylótésztával

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 db lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 ek petrezselyemzöld
  • 5 dl sűrített paradicsom
  • 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán)

Elkészítése:

A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.

A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom. Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.

Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.

Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.

Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.

Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.

Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.