Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libamájas liba burger recept

Libamájas liba burger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 hamburger buci
    • 30 dkg liba apróhús
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint liba fűszerkeverék vagy más füstös fűszerkeverék
    • 30 dkg hízott libamáj
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Hagymalekvárhoz

    • 1 kg lilahagyma
    • 2-3 evőkanál olívaolaj
    • 5-7 dkg barnacukor
    • 0,5 dl balzsamecet
    • 3-4 evőkanál savanykás lekvár (áfonya, meggy, othello)

    Tálaláshoz

    • 1,5 dl áfonyás steak szósz
    • 1 db paradicsom
    • ízlés szerint jégsaláta
    • ízlés szerint hagyma lekvár

    Elkészítése:

    A liba apróhúst daráljuk le, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, és a liba fűszerkeverékkel.

    A befűszerezett húst tegyük 1-2 órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

    Vágjuk a megtisztított hagymákat félbe, majd vékonyan szeleteljük fel.

    Forrósítsuk fel az olívaolajat egy nagy lábasba, majd tegyük bele a felvágott hagymát.

    Szórjuk rá a cukrot, majd pároljuk meg. Adjuk hozzá a lekvárt és keverjük el jól a hagymában.

    Kóstoljuk meg, és ha kell édesítsünk még rajta barna cukorral. Főzzük még kb. 10 percig a lekvárral végül ízesítsük a balzsamecettel.

    Formázzuk meg a húspogácsákat, majd egy forró serpenyőben süssük meg mindkét oldalát. A hideg májból vágjunk ujjnyi szeleteket.

    Egy vastag falú serpenyőt majdnem egészen forróra melegítsünk fel és rakjuk bele a májszeleteket, ízesítsük sóval, borssal.

    Amikor erősen barnulni kezdnek a májszeletek fordítsuk meg és a másik oldalukat is pirítsuk meg kb. 1,5-2 perc alatt.

    A zsemlék mindkét felét pirítsuk meg egy serpenyőben.

    Állítsuk össze a hamburgereket:

    A zsemléket kenjük meg a szósszal, majd rakjunk rá ízlés szerint jégsaláta leveleket. A jégsaláta tetejére rakjunk a hagymalekvárból.

    A hagyma tetejére rakjuk rá a húst, majd tegyünk a hús tetejére, paradicsomot és hagymalekvárt.

    A hagymalekvár tetejére helyezzük rá a májszeleteket, majd a hamburger zsemlék tetejét kenjük meg a szósszal és rakjuk rá a máj tetejére.

    Tipp:

    Tipp : A liba apróhúson található zsírrétegek miatt nem kell plusz zsiradékot adni a hamburgerhúshoz ahhoz, hogy szaftos legyen. Ha marad hagymalekvár akkor érdemes steril üvegekbe elrakni. Egy hétig eláll a hűtőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá