Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsés-zöldséges libacomb recept

Lencsés-zöldséges libacomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 libacomb
    • 1 fej vöröshagyma
    • 10 dkg sűrített paradicsom
    • 0,5 dl fehérbor
    • szárított kakukkfű
    • 1 közepes fej zeller
    • 2 sárgarépa
    • 40 dkg lencse előző este beáztatva
    • 1 közepes póréhagyma
    • 1 ek fehérborecet
    • 2 dl fehérbor
    • 2 ek mustár
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • só, bors ízlés szerint
    • zsiradék

    Elkészítése:

    A combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel.

    Egy nagy edényben kevés zsiradékot hevítünk és hirtelen elősütjük a combok mindkét oldalát.

    Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, paradicsompürét és kissé összekeverjük, majd felöntjük 0,5 dl fehérborral és kevés vízzel. Fedővel latakarjuk és amíg elkészítjük a zölsdégköretet, addig pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet közben pótoljuk.

    A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk kissé nagyobb darabokra. A pórét karikázzuk.

    Kevés zsiradékon elkezdjük pirítani a zellert és a répát, majd mikor már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a pórét és együtt pirítjuk tovább. Közben alaposan sózzuk és borsozzuk az egészet.

    A beáztatott lencsét leszűrjük, majd a répához-zellerhez adjuk a borral, ecettel, mustárral és kakukkfűvel együtt. Kevés vizet öntünk alá és felforraljuk.

    Ha a zöldséges keverék felforrt, akkor elzárjuk alatta a tüzet és egy nagyobb tepsibe áttesszük és elterítjük. A főzőlevet is aláöntjük! A combokat rátesszük a lencsére és rámerjük a szaftot, a kisült zsiradékot pedig ráöntjük a lencsére.

    Alufóliával lefedjük és 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Akkor készült el az ételünk, ha a zölsdégek és a hús megpuhult, a levet pedig felszívta.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá