Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Különleges pulykatekercs recept

Különleges pulykatekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalok.

    • 1 kg csont nélküli pulykamell
    • 9 darab zöldspárga
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 15 dkg cheddar kockára vágva
    • só, bors
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • finomliszt
    • zsemlemorzsa

    Édesburgonyapüré:

    • két közepes édesburgonya
    • 8 dkg vaj
    • reszelt gyömbér
    • csipet őrölt kardamom
    • 4 ek tejszín

    Elkészítése:

    A pulykamelleket felszeleteljük és kikloffoljuk, hogy jó nagy szeleteket kapjunk, majd sózzuk és borsozzuk.

    A vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát, hússzeletenként 3 zöldspárgát ráhelyezek a hússzelet közepére. A spárga tetejére kockára vagdalt cheddart szórok. A húsokat kétfelől behajtom és felgöngyölöm, így egy húshengert kapok.

    A húsokat lisztbe, majd felvert tojásba, legvégül zsemlemorzsába forgatom.

    Bő olajba, lassú tüzön, aranysárgára sütöm. Az elején kb 7 percig lefedve sütöm. Leellenőrizzük, hogy jól átsült-e a húsrolád. Hurkapálcika erre tökéletes.

    A húsokat kiszedjük és pihentetjük.

    Édesburgonyapürével, krumplipürével,pároltzöldséggel, párolt rizzsel, sültkrumplival tálalhatjuk.

    A püréhez az édesburgonyát megtisztítom, kockára vágom és mmegfőzöm. Leszűröm és a vajjal, sóval, reszelt gyömbérrel, kardamommal és a tejszínnel pürévé töröm, majd kanállal jól kikeverem.

    Van amikor fele-fele arányban tálalok. Vagyis egyik felébe édesburgonyapűrét, másik felébe krumplipüréthelyezek és köretkorongba nyomkodom.

    Az egészet vajon átforgatott angol zellerszárral spékelem, ami egyben egyedi dekoráció is.

    Tipp:

    Szeretettel fűszerezve, még finomabb az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá