Különleges pulykatekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalok.

  • 1 kg csont nélküli pulykamell
  • 9 darab zöldspárga
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg cheddar kockára vágva
  • só, bors
  • 5 tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa

Édesburgonyapüré:

  • két közepes édesburgonya
  • 8 dkg vaj
  • reszelt gyömbér
  • csipet őrölt kardamom
  • 4 ek tejszín

Elkészítése:

A pulykamelleket felszeleteljük és kikloffoljuk, hogy jó nagy szeleteket kapjunk, majd sózzuk és borsozzuk.

A vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát, hússzeletenként 3 zöldspárgát ráhelyezek a hússzelet közepére. A spárga tetejére kockára vagdalt cheddart szórok. A húsokat kétfelől behajtom és felgöngyölöm, így egy húshengert kapok.

A húsokat lisztbe, majd felvert tojásba, legvégül zsemlemorzsába forgatom.

Bő olajba, lassú tüzön, aranysárgára sütöm. Az elején kb 7 percig lefedve sütöm. Leellenőrizzük, hogy jól átsült-e a húsrolád. Hurkapálcika erre tökéletes.

A húsokat kiszedjük és pihentetjük.

Édesburgonyapürével, krumplipürével,pároltzöldséggel, párolt rizzsel, sültkrumplival tálalhatjuk.

A püréhez az édesburgonyát megtisztítom, kockára vágom és mmegfőzöm. Leszűröm és a vajjal, sóval, reszelt gyömbérrel, kardamommal és a tejszínnel pürévé töröm, majd kanállal jól kikeverem.

Van amikor fele-fele arányban tálalok. Vagyis egyik felébe édesburgonyapűrét, másik felébe krumplipüréthelyezek és köretkorongba nyomkodom.

Az egészet vajon átforgatott angol zellerszárral spékelem, ami egyben egyedi dekoráció is.

Tipp:

Szeretettel fűszerezve, még finomabb az étel.