Hozzávalok.
Édesburgonyapüré:
Elkészítése:
A pulykamelleket felszeleteljük és kikloffoljuk, hogy jó nagy szeleteket kapjunk, majd sózzuk és borsozzuk.
A vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát, hússzeletenként 3 zöldspárgát ráhelyezek a hússzelet közepére. A spárga tetejére kockára vagdalt cheddart szórok. A húsokat kétfelől behajtom és felgöngyölöm, így egy húshengert kapok.
A húsokat lisztbe, majd felvert tojásba, legvégül zsemlemorzsába forgatom.
Bő olajba, lassú tüzön, aranysárgára sütöm. Az elején kb 7 percig lefedve sütöm. Leellenőrizzük, hogy jól átsült-e a húsrolád. Hurkapálcika erre tökéletes.
A húsokat kiszedjük és pihentetjük.
Édesburgonyapürével, krumplipürével,pároltzöldséggel, párolt rizzsel, sültkrumplival tálalhatjuk.
A püréhez az édesburgonyát megtisztítom, kockára vágom és mmegfőzöm. Leszűröm és a vajjal, sóval, reszelt gyömbérrel, kardamommal és a tejszínnel pürévé töröm, majd kanállal jól kikeverem.
Van amikor fele-fele arányban tálalok. Vagyis egyik felébe édesburgonyapűrét, másik felébe krumplipüréthelyezek és köretkorongba nyomkodom.
Az egészet vajon átforgatott angol zellerszárral spékelem, ami egyben egyedi dekoráció is.
Szeretettel fűszerezve, még finomabb az étel.