Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karajszeletek lecsós csirkemájjal recept

Karajszeletek lecsós csirkemájjal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Karajszelet:

    • személyenként 1 szelet csontos fehér karaj
    • szeletenként 1-1 gerezd zúzott fokhagyma
    • frissen őrölt bors
    • pirospaprika
    • olaj

    Lecsós csirkemáj:

    • 50 dkg csirkemáj
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 2 húsos zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • pirospaprika
    • olaj

    Elkészítés:

    Karajszelet készítése:

    A fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, 2-3 kanál olajat keverünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, és legalább fél órát hagyjuk állni.

    Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, miután felforrósodott, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.

    A húst zsírjára sütjük, tálaláskor saját szaftjával meglocsoljuk.

    Lecsós csirkemáj készítése:

    Egy lábasba kevés olajat öntünk, kissé felmelegítjük, belerakjuk a csirkemájakat, vékonyan meghintjük borssal, mindkét oldalát átsütjük, majd kiszedjük egy tányérra.

    A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a laskára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és puhára pároljuk.

    Amikor majdnem készen van, visszarakjuk a csirkemájakat, és együtt készre pároljuk.

    A húst a csirkemájjal, párolt rizzsel és hasábburgonyával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá