Karajszeletek lecsós csirkemájjal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Karajszelet:

  • személyenként 1 szelet csontos fehér karaj
  • szeletenként 1-1 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj

Lecsós csirkemáj:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj

Elkészítés:

Karajszelet készítése:

A fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, 2-3 kanál olajat keverünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, és legalább fél órát hagyjuk állni.

Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, miután felforrósodott, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.

A húst zsírjára sütjük, tálaláskor saját szaftjával meglocsoljuk.

Lecsós csirkemáj készítése:

Egy lábasba kevés olajat öntünk, kissé felmelegítjük, belerakjuk a csirkemájakat, vékonyan meghintjük borssal, mindkét oldalát átsütjük, majd kiszedjük egy tányérra.

A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a laskára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és puhára pároljuk.

Amikor majdnem készen van, visszarakjuk a csirkemájakat, és együtt készre pároljuk.

A húst a csirkemájjal, párolt rizzsel és hasábburgonyával tálaljuk.