Hozzávalók:
Karajszelet:
Lecsós csirkemáj:
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük a zúzott fokhagymával, 2-3 kanál olajat keverünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, és legalább fél órát hagyjuk állni.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, miután felforrósodott, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.
A húst zsírjára sütjük, tálaláskor saját szaftjával meglocsoljuk.
Egy lábasba kevés olajat öntünk, kissé felmelegítjük, belerakjuk a csirkemájakat, vékonyan meghintjük borssal, mindkét oldalát átsütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a laskára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és puhára pároljuk.
Amikor majdnem készen van, visszarakjuk a csirkemájakat, és együtt készre pároljuk.
A húst a csirkemájjal, párolt rizzsel és hasábburgonyával tálaljuk.