Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaspörkölt bográcsban recept

Kakaspörkölt bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg kakas (házi)
    • 3 fej vöröshagyma
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 1 nagy ek zsír
    • 2 ek fűszerpaprika
    • 1 tk só
    • 1 kk őröltbors
    • 1 kk morzsolt majoránna
    • 2 babérlevél
    • 2 dl száraz vörösbor
    • 2 tv paprika
    • 2 paradicsom
    • ízlés szerint cseresznyepaprika
    • 1/2 kg tarhonya
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A pörköltet szép, sárga háztáji baromfiból a legjobb készíteni. A mellét és a combokat mi most fokhagymával és füstölt szalonnával spékelve, jól átfűszerezve sütni tettük félre, a többi alkatrészéből egy ragacsos pörkölt készült!

    A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a bográcsba téve 3-4 perc alatt a zsíron megfuttatjuk. A tűzről félrehúzva beletesszük a fűszerpaprikát, a húst, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és miután átkevertük, visszatesszük a lángra.

    Forrástól számítva 5-6 percet hagyjuk forrni egyet, ezután felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy épp csak ellepje.

    A paprikát és a paradicsomot (vagy ennek hiányában 3 ek jóféle házi lecsót) is beletesszük és addig főzzük a pörköltet, amíg a húsok megpuhulnak.

    Az elfőtt levét időnként vízzel pótoljuk. A főzés vége felé beletesszük a cseresznyepaprikákat ügyelve, hogy ne főjenek szét!

    A körethöz a tarhonyát az olajon szép világosbarnára pirítjuk, felöntjük vízzel, beleteszünk 1 kk sót és lassú lángon puhulásig főzzük.

    A végén leszűrjük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd ismét szűrjük, csepegtetjük és egy tálba téve fogyasztásig lefedve tartjuk!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá