Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sólet bográcsban recept

Sólet bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg fehérbab
    • 1,5 kg füstölt csülök vagy más húsféle
    • 1-1,5 kg füstölt kolbász
    • 30 dkg füstölt húsos szalonna
    • 4-5 fej vöröshagyma
    • babérlevél, só, bors, köménymag ízlés szerint
    • pirospaprika

    Elkészítése:

    A babot és a füstölt húst előzőleg áztassuk be, így hamarabb megfőnek.

    A szalonnát bőrével együtt közepes kockákra vágjuk, a bogrács aljába dobjuk kisülni. A hagymát megpucoljuk, ugyancsak kockákra vágjuk, majd a már üveges szalonnához keverjük. Együtt dinszteljük, ezután hozzáadjuk a pirospaprikát és felengedjük kevés vízzel.

    Beletesszük a babot, a kisebb darabokra vágott csülköt és felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

    Ekkor még ne sózzuk, mert meglehet a füstölt hústól elég sós lesz, de szórjuk meg borssal és ha szeretjük, őrölt köménnyel is.

    Lehetőleg ne túl erős tűzön, néha megkeverve főzzük majdnem készre. Lehetőleg lassan főzzük, így lesz szaftos.

    Amikor majdnem kész megkóstoljuk, szükséges-e még sózni, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott kolbászt, ezzel még főzzük egy kicsit.

    A tűzről levéve friss kenyérrel fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá