Húsos tortilla pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 pitéhez:
- 4 nagyobb tortilla lap
- 450 g pulyamellfilé
- 2 kovászos uborka
- 1-1 zöld illetve piros chili paprika
- 10-10 dkg cheddar illetve trappista sajt
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, csirke fűszerkeverék.
Öntet:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 mokkáskanál mustár
- csipet bors és só
- 1 kiskanál sütőpor
Tálaláshoz:
- szószok
- friss saláta
- paradicsom
- kevés fodros petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra felvágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.
A chili paprikákat kimagozzuk és apróra felvágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk és azt is felkockázzuk.
Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt vagy hőálló sütőtálat és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk a sütőformák aljába, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a húskockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.
Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet.
A mártást felezve, ráöntjük a pitékre. A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni.
Kb 20 perc alatt, pirulásig sütjük.
Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris forrón tálaljuk őket. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk.