Húsos tortilla pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 2 pitéhez:
- 4 nagyobb tortilla lap
- 450 g pulyamellfilé
- 2 kovászos uborka
- 1-1 zöld illetve piros chili paprika
- 10-10 dkg cheddar illetve trappista sajt
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, csirke fűszerkeverék.
Öntet:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csésze liszt
- 1 csésze tej
- 1 mokkáskanál mustár
- csipet bors és só
- 1 kiskanál sütőpor
Tálaláshoz:
- szószok
- friss saláta
- paradicsom
- kevés fodros petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst kisebb kockákra felvágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel.
A chili paprikákat kimagozzuk és apróra felvágjuk. A kovászos uborkát szintén felaprózzuk és azt is felkockázzuk.
Veszünk két nagyjából egyforma, kerek jénai fedőt vagy hőálló sütőtálat és egy kissé beolajozzuk az alját. Két-két tortilla lapot belenyomunk a sütőformák aljába, hogy fodros legyen a széle és legyen kehely formája. Ez azért lényeges, hogy a mártás ne tudjon majd a lapok alá befolyni.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és hirtelen átpirítjuk rajta a húskockákat. Mikor megsültek, felezve elosztjuk a tortillalapokon. Rászórjuk az aprított chili paprikákat, az uborkát és végül a sajt 3/4 részét.
Ezután a tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a mustárt, kevés sót és a sütőport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet.
A mártást felezve, ráöntjük a pitékre. A maradék sajttal megszórjuk a piték tetejét, majd mehetnek az előmelegített, 200 °C-os sütőbe sülni.
Kb 20 perc alatt, pirulásig sütjük.
Tálaláskor petrezselymet szórunk a piték tetejére és máris forrón tálaljuk őket. Mártásokkal és friss zöldséggel fogyasztjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »