Húskuglóf kertészlány módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 450 g vegyes, kerti zöldség
- 340 g (=1 doboz csemegekukorica – ha nincs a keverékben)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál petrezselyem
- 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
Tetejére sajtszósz (elhagyható):
- 200 ml tej
- 30 g bármilyen sajt
- 20 g vaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, szerecsendió
Körethez:
- főtt rizs vagy krumplipüré
Elkészítése:
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.
Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.
A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb 30 percig sütjük. Aki nem biztos benne, hogy átsül ennyi idő alatt, végezzen tűpróbát!
Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.
Elkészítjük a szószt. A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd ráöntjük a húsra.
Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.