Húskuglóf kertészlány módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g darált hús
- 450 g vegyes, kerti zöldség
- 340 g (=1 doboz csemegekukorica – ha nincs a keverékben)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál petrezselyem
- 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
Tetejére sajtszósz (elhagyható):
- 200 ml tej
- 30 g bármilyen sajt
- 20 g vaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, szerecsendió
Körethez:
- főtt rizs vagy krumplipüré
Elkészítése:
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.
Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.
A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb 30 percig sütjük. Aki nem biztos benne, hogy átsül ennyi idő alatt, végezzen tűpróbát!
Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.
Elkészítjük a szószt. A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd ráöntjük a húsra.
Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »