Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húskuglóf kertészlány módra recept

Húskuglóf kertészlány módra
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g darált hús
    • 450 g vegyes, kerti zöldség
    • 340 g (=1 doboz csemegekukorica – ha nincs a keverékben)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál petrezselyem
    • 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
    • só, bors

    Tetejére sajtszósz (elhagyható):

    • 200 ml tej
    • 30 g bármilyen sajt
    • 20 g vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • só, bors, szerecsendió

    Körethez:

    • főtt rizs vagy krumplipüré

    Elkészítése:

    A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.

    Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.

    A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb 30 percig sütjük. Aki nem biztos benne, hogy átsül ennyi idő alatt, végezzen tűpróbát!

    Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.

    Elkészítjük a szószt. A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd ráöntjük a húsra.

    Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá