Hozzávalók:
Tetejére sajtszósz (elhagyható):
Körethez:
Elkészítése:
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.
Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.
A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb 30 percig sütjük. Aki nem biztos benne, hogy átsül ennyi idő alatt, végezzen tűpróbát!
Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.
Elkészítjük a szószt. A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd ráöntjük a húsra.
Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.