Húskuglóf kertészlány módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 450 g vegyes, kerti zöldség
  • 340 g (=1 doboz csemegekukorica – ha nincs a keverékben)
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 5-6 evőkanál zsemlemorzsa
  • só, bors

Tetejére sajtszósz (elhagyható):

  • 200 ml tej
  • 30 g bármilyen sajt
  • 20 g vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, szerecsendió

Körethez:

  • főtt rizs vagy krumplipüré

Elkészítése:

A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük.

Egy nagy tálba öntjük a zöldséget, a darált húst. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük, majd összegyúrjuk. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen túl ragacsos, de ne is legyen kemény.

A szilikonos formát masszívabb tepsibe tesszük, majd feltöltjük a hússal.

Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, kb 30 percig sütjük. Aki nem biztos benne, hogy átsül ennyi idő alatt, végezzen tűpróbát!

Kivesszük, várunk 8-10 percet, majd kiemeljük a formából a húst.

Elkészítjük a szószt. A hozzávalókat turmixban simára pürésítjük, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd ráöntjük a húsra.

Felszeleteljük, majd krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.