Hamis csirke gordon-bleu ciabattán tálalva mézes-mustáros salátával recept
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 2 ek savanyú lekvár (áfonya, narancs stb)
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint félkemény sajt, durván reszelve
- 4 szelet fekete erdei sonka
- szükség szerint olívaolaj a sütéshez
- 1 fej mogyoró hagyma
Öntethez:
- 1-2 kk dijoni mustár
- 1 kk méz
- ízlés szerint balzsamecet
- 1 db szívsaláta
- 1 db ciabatta
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, szárítjuk és ferdén zsebeket vágunk rá.
Összekeverjük a lekvárt a frissen aprított kakukkfűvel, adunk hozzá sót és borsot, majd ezzel a keverékkel megkenjük a csirkemell zsebeit és megszórjuk reszelt sajttal. Használjunk karakteresebb ízű kemény sajtot. Ezután a sonka szeleteket tekerjük rá a húsokra.
4 ek olajban a szeleteket mindkét oldalán átsütjük kb 4-4 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
Amíg a hús sül, készítsük el a salátát is. Az öntethez a hagymát apróra vágjuk, hozzáadunk kevés mustárt, mézet, sót, borsot és a balzsamecetet és némi olívaolajat. A salátákat csíkokra vágjuk és az elkészült dresszinggel nyakon öntjük.
Tálaláskor 1-1 szelet pirított ciabatta szeletre halmozzuk az elkészült sültet és salátával tálaljuk.