Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis csirke gordon-bleu ciabattán tálalva mézes-mustáros salátával recept

Hamis csirke gordon-bleu ciabattán tálalva mézes-mustáros salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkemell
    • 2 ek savanyú lekvár (áfonya, narancs stb)
    • ízlés szerint kakukkfű
    • ízlés szerint frissen őrölt bors
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint félkemény sajt, durván reszelve
    • 4 szelet fekete erdei sonka
    • szükség szerint olívaolaj a sütéshez
    • 1 fej mogyoró hagyma

    Öntethez:

    • 1-2 kk dijoni mustár
    • 1 kk méz
    • ízlés szerint balzsamecet
    • 1 db szívsaláta
    • 1 db ciabatta

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk, szárítjuk és ferdén zsebeket vágunk rá.

    Összekeverjük a lekvárt a frissen aprított kakukkfűvel, adunk hozzá sót és borsot, majd ezzel a keverékkel megkenjük a csirkemell zsebeit és megszórjuk reszelt sajttal. Használjunk karakteresebb ízű kemény sajtot. Ezután a sonka szeleteket tekerjük rá a húsokra.

    4 ek olajban a szeleteket mindkét oldalán átsütjük kb 4-4 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

    Amíg a hús sül, készítsük el a salátát is. Az öntethez a hagymát apróra vágjuk, hozzáadunk kevés mustárt, mézet, sót, borsot és a balzsamecetet és némi olívaolajat. A salátákat csíkokra vágjuk és az elkészült dresszinggel nyakon öntjük.

    Tálaláskor 1-1 szelet pirított ciabatta szeletre halmozzuk az elkészült sültet és salátával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá