Hamis csirke gordon-bleu ciabattán tálalva mézes-mustáros salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkemell
  • 2 ek savanyú lekvár (áfonya, narancs stb)
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint frissen őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint félkemény sajt, durván reszelve
  • 4 szelet fekete erdei sonka
  • szükség szerint olívaolaj a sütéshez
  • 1 fej mogyoró hagyma

Öntethez:

  • 1-2 kk dijoni mustár
  • 1 kk méz
  • ízlés szerint balzsamecet
  • 1 db szívsaláta
  • 1 db ciabatta

Elkészítése:

A csirkét megmossuk, szárítjuk és ferdén zsebeket vágunk rá.

Összekeverjük a lekvárt a frissen aprított kakukkfűvel, adunk hozzá sót és borsot, majd ezzel a keverékkel megkenjük a csirkemell zsebeit és megszórjuk reszelt sajttal. Használjunk karakteresebb ízű kemény sajtot. Ezután a sonka szeleteket tekerjük rá a húsokra.

4 ek olajban a szeleteket mindkét oldalán átsütjük kb 4-4 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz.

Amíg a hús sül, készítsük el a salátát is. Az öntethez a hagymát apróra vágjuk, hozzáadunk kevés mustárt, mézet, sót, borsot és a balzsamecetet és némi olívaolajat. A salátákat csíkokra vágjuk és az elkészült dresszinggel nyakon öntjük.

Tálaláskor 1-1 szelet pirított ciabatta szeletre halmozzuk az elkészült sültet és salátával tálaljuk.