Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gremolátás rántott csirkemell recept

Gremolátás rántott csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 4 vastagabb szelet csirkemell
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg finomliszt
    • 15 dkg zsemlemorzsa
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • 1/2 teáskanál fokhagymapor
    • 1 citrom reszelt héja
    • só, bors
    • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A húst enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.

    A zsemlemorzsát összekeverjük a fokhagymaporral, a parmezánnal, a citromhéjjal meg a petrezselyemzölddel.

    A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk.

    A hússzeleteket lisztbe, tojásba, végül és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk.

    Az olajat felforrósítjuk, majd a forró olajban szép aranybarnára sütjük a húsokat. A hőfokot mérsékeljük majd alatta, nehogy megégjenek a húsok és jól át tudjanak sülni.

    Tálaláskor adhatunk mellé sült burgonyát, párolt zöldségeket és citromgerezdeket.

    A gremolata egy olasz fűszerkeverék, mely reszelt citromhéjból, áttört fokhagymából, apróra vágott petrezselyemzöldből és sóból áll, mely friss, citrusos ízt kölcsönöz az ételnek.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá