Gremolátás rántott csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 4 vastagabb szelet csirkemell
  • 2 tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1/2 teáskanál fokhagymapor
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A húst enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.

A zsemlemorzsát összekeverjük a fokhagymaporral, a parmezánnal, a citromhéjjal meg a petrezselyemzölddel.

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk.

A hússzeleteket lisztbe, tojásba, végül és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk.

Az olajat felforrósítjuk, majd a forró olajban szép aranybarnára sütjük a húsokat. A hőfokot mérsékeljük majd alatta, nehogy megégjenek a húsok és jól át tudjanak sülni.

Tálaláskor adhatunk mellé sült burgonyát, párolt zöldségeket és citromgerezdeket.

A gremolata egy olasz fűszerkeverék, mely reszelt citromhéjból, áttört fokhagymából, apróra vágott petrezselyemzöldből és sóból áll, mely friss, citrusos ízt kölcsönöz az ételnek.