Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszeres sült pulykaszárny recept

Fűszeres sült pulykaszárny
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 pulykaszárny
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • só (ízlés szerint)
    • 1 kk szerecsendió
    • 1 tk majoránna
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 tk kakukkfű
    • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
    • 1 ek szójaszósz
    • 1/2 ek worcester szósz
    • 1,5 dl olaj
    • 1,5-2 dl fehérbor
    • 2 ek méz

    Elkészítése:

    A szárnyakat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és sózzuk be.

    Az olajat keverjük össze ízlés szerint a fűszerekkel, egy kevés sóval, a szójaszósszal és a worcester szósszal, az összepréselt fokhagymával, majd alaposan dörzsöljük be ezzel a páccal az előzőleg már besózott szárnyakat. Ezután hagyjuk pár órát állni vagy akár egy egész éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt szárnyakat, majd öntsük alá a visszamaradt pácot és a fehérbort. Ezután fedjük le alufóliával a tepsit mielőtt a sütőbe tennénk.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb két óra alatt pároljuk puhára (én légkeverésnél 170 fokon pároltam).

    Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át úgy, hogy az alsó fele legyen felül és süssük szép pirosra (ha túl sok lenne alatta a lé, akkor öntsünk le belőle mielőtt visszatennénk a sütőbe sülni).

    Ezután vegyük ki a sütőből és szintén fordítsuk át a húst, majd kenjük le a mézzel és süssük szép pirosra.

    Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá