Fűszeres sült pulykaszárny

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 pulykaszárny
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só (ízlés szerint)
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk kakukkfű
  • őrölt fehérbors (ízlés szerint)
  • 1 ek szójaszósz
  • 1/2 ek worcester szósz
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5-2 dl fehérbor
  • 2 ek méz

Elkészítése:

A szárnyakat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és sózzuk be.

Az olajat keverjük össze ízlés szerint a fűszerekkel, egy kevés sóval, a szójaszósszal és a worcester szósszal, az összepréselt fokhagymával, majd alaposan dörzsöljük be ezzel a páccal az előzőleg már besózott szárnyakat. Ezután hagyjuk pár órát állni vagy akár egy egész éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt szárnyakat, majd öntsük alá a visszamaradt pácot és a fehérbort. Ezután fedjük le alufóliával a tepsit mielőtt a sütőbe tennénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb két óra alatt pároljuk puhára (én légkeverésnél 170 fokon pároltam).

Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át úgy, hogy az alsó fele legyen felül és süssük szép pirosra (ha túl sok lenne alatta a lé, akkor öntsünk le belőle mielőtt visszatennénk a sütőbe sülni).

Ezután vegyük ki a sütőből és szintén fordítsuk át a húst, majd kenjük le a mézzel és süssük szép pirosra.

Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.