Fűszeres palacsintabundában sült csibefalatok recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemellfilé pár
- 0,5 kk só
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk mustár
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 3 jó púpos ek liszt
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és meghintjük egy kevés sóval, összeforgatjuk.
A bundához a tojásokat először a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük. A tejjel lazítjuk. Sűrű, csomómentes masszát kavarunk.
A csirke csíkokat beleforgatjuk.
Egy kisebb tálban olajat forrósítunk, majd a csibe falatokat kicsit lecsepegtetve, az olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
A gyerekek kívánságára készült ez a húsos fogás. Puha, szaftos csirke lapul a vékony, fűszeres bundában. Sajnos sohasem tudok eleget készíteni ezekből a falatokból, ahogy sül, úgy kóstolgatják a gyerekek. Legtöbbször fokhagymás-tejfölös mártogatós készül hozzá, de salátával vagy sült krumplival is remek étel.