Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept

Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 csirkecomb
    • 3 ek zsír (kacsa, liba)
    • 2 vöröshagyma
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 dl rozébor
    • 1 tk oregáno
    • 1 tk bazsalikom
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.

    Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel 001

    Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.

    Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.

    A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá