Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 csirkecomb
  • 3 ek zsír (kacsa, liba)
  • 2 vöröshagyma
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 dl rozébor
  • 1 tk oregáno
  • 1 tk bazsalikom
  • őrölt bors

Elkészítése:

A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.

Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel 001

Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.

Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.

A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.