Csirkeszárny pörkölt recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 fej vöröshagyma
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 púpozott ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát és egy kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a szárnyakat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Közepes lángon főzzük. Kb félidőben hozzáadjuk a fokhagymát és a lángot nagyobbra vesszük alatta. Ha valaki szereti a babérlevelet, mehet bele 1-2 db. Nálunk nem népszerű, így én kihagyom.
Mikor megfő, a szaftja sűrűbb lesz.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









