Csirkeszárny pörkölt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkeszárny pörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpozott ek pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felaprított paradicsomot, paprikát és egy kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a szárnyakat és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Közepes lángon főzzük. Kb félidőben hozzáadjuk a fokhagymát és a lángot nagyobbra vesszük alatta. Ha valaki szereti a babérlevelet, mehet bele 1-2 db. Nálunk nem népszerű, így én kihagyom.

Mikor megfő, a szaftja sűrűbb lesz.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.