Csirkeszárny pörkölt recept

Hozzávalók:
- 5 db csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk só (+1 tk a tészta főzővizébe)
- 1 mk bors
- 1 tk vegeta
- 2 tk gulyáskrém
- 2 ek olívaolaj
- 200 g tészta
- víz
Elkészítése:
A zöldségeket megmosom, előkészítem. A zöldpaprikát és a vöröshagymát kockákra vágom.
A paradicsom alsó részét, a héj vastagságáig kereszt alakban bemetszem, majd lobogó, forró vízbe teszem 1-2 percre. Onnan jéghideg vízbe helyezem, így a héj már néhány mozdulattal könnyedén eltávolítható. A paradicsomot is felaprítom.
Egy lábasban felhevítem az olívaolajat, amin alacsony láng felett dinsztelni kezdem a vöröshagymát. 2-3 perc elteltével hozzáadom a zöldpaprikát is és a keveréket zsírjára pirítom.
Meghintem a fűszerpaprikával, fokhagymanyomóval rányomom a fokhagymát és elkeverem.
Ráteszem a paradicsomdarabokat, valamint a szárnyakat, egyszer-kétszer átforgatom és felöntöm annyi vízzel, amennyi szinte ellepi. A víz mennyisége attól függ, ki mennyi szaftot szeretne.
Sózom, borsozom, vegetázom, gulyáskrémmel gazdagítom. Jól átkeverem, fedővel lefedem. Lassú tűzön, 45 perc alatt készül el a pörkölt.
A tésztát bő, sós vízben puhára főzöm, leszűröm, majd végső lépésként tálalom az ételt.
Ha nem esszük meg egy étkezés során az összes tésztát, keverjük el 1-2 merőkanál szafttal, hogy ne tapadjon össze!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »